Een nieuwe Wending!

Familieopstellingen

 

Onbewuste patronen en dynamieken vanuit jouw familie van herkomst kunnen doorwerken in het heden. Deze patronen en dynamieken worden bij een familieopstelling zichtbaar. Daarom zijn familieopstellingen een uiterst effectieve methode om inzicht te krijgen in verborgen patronen en (verstikkende) dynamieken binnen jouw familie.

Naast mijn coachsessies begeleid ik samen met Simone van Beek familieopstellingen (Klik voor meer informatie op haar website samen-onderweg ). opstelling heb ik aan de hand van mogelijke vragen, alvast antwoorden geformuleerd. Heb je toch nog aanvullende vragen? Stel die dan gerust via mijn contactformulier op deze website. In dit blogdeel deel ik ook mijn eigen ervaringen met familieopstellingen.

 

Waarom zou je een familieopstelling doen?

Als je merkt dat je bijvoorbeeld regelmatig “niet lekker in je vel zit” of dat je je doel op de een of andere manier steeds niet bereikt EN jou de oorzaak niet bekend is.  Dan zou een familieopstelling een effectieve manier kunnen zijn om van invloed zijnde patronen in jouw familie van herkomst te ontdekken.

 

Wat levert een familieopstelling jou op?

Een familieopstelling kan je inzicht geven in waarom je dingen doet zoals je doet. Bijvoorbeeld als je relatie met bijvoorbeeld leidinggevenden niet goed verloopt. De oorzaak hiervan kan in een verstoorde relatie liggen in het “jouw familiesysteem”.

Onbewuste patronen en dynamieken vanuit jouw familie van herkomst kunnen doorwerken in het heden. Deze patronen en dynamieken worden bij een familieopstelling zichtbaar. Daarom zijn familieopstellingen een uiterst effectieve methode om inzicht te krijgen in verborgen patronen en (verstikkende) dynamieken binnen jouw familie.

 

Hoe komt een familieopstelling tot stand?

Aan de hand van een centrale vraag van de vraagsteller wordt door de begeleider het proces begeleidt. Dit gebeurt door het opstellen (fysiek neergezet) van personen en gebeurtenissen van jouw familiesysteem.

De verbinding en effecten tussen personen en gebeurtenissen uit het verleden, worden nu in het heden zichtbaar gemaakt. Onbewust wordt bewust. En als je bewust bent van de oorzaak van je gevoel/gedrag, heb je een keuze over hoe je moet gaan. Je bent je bewust WAAROM je bijvoorbeeld “niet lekker in je vel zit” of je een doel niet bereikt.

Dit inzicht maakt dat je nu bewust je keuzen maakt. Hierdoor komt je d at je gedrag je niet overkomt. Je zit aan het “stuur van je leven” zit. Je bent in de regie.

 

Wat zijn mijn privé ervaringen met familieopstellingen? Hier mijn verhaal.

Ikzelf ervaar dat ik heel veel energieverlies heb. En terugkijkend, ervaarde ik dit al tientallen jaren lang. 

Toen ik op 47-jarige leeftijd ziek werd, kreeg ik mijn hersenoperatie te maken met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Door schade in mijn hoofd kreeg ik te maken met chronische vermoeidheid en overprikkeling.

Waar ik jaren lang hard had gewerkt om ondanks mijn energielek overeind te blijven, ging ik nu onderuit. Mijn chronische vermoeidheid door NAH kwam nu BOVENOP mijn energielek.

Tijdens mijn coachopleiding kwam ik in aanraking met familieopstellingen. Met deze wetenschap had ik geen andere keuze om dit verrassende patroon uit mijn familiesysteem bloot te leggen. Het energielek was tijdens mijn eerste levensjaren begonnen, dus in mijn familiesysteem.

Familieopstellingen hebben mij een goed inzicht gegeven in wat bij mij de voornaamste oorzaak was van mijn energielek.

Mijn grootste blinde vlek was dat ik van jongs af aan de verantwoordelijkheid heb overgenomen van anderen. Mijn focus lag op anderen. Want ik dacht: ‘als het goed met hen gaat, gaat het ook goed met mij’. En was de aandacht niet op mij gericht.

Maar mijn levenspad was woelig en er kwamen meer en nieuwe uitdagingen op dit vlak. Alles voor anderen doen, kost heel veel van mijn energie. Door dit inzicht tijdens een familieopstelling heb ik gewerkt aan het ondernemen van mijn eigen plek.

Je e igen plek innemen wil zeggen dat je verantwoordelijkheid ligt bij degene bij wie deze hoort. Verantwoordelijkheden teruggeven aan degene bij wie deze hoort, gevoeld voor mij in eerste instantie ook ik de controle kwijt was. Dit vond, en vind ik soms nog erg spannend. Maar ik heb geleerd dat je afspraken kunt maken over hoe je deze verantwoordelijkheid samen invult. En dat je uiteindelijk zelf bepaalt wat je wel en niet doet.

Dit proces was zeer leerzaam en helend. Dat is de reden waarom ik deze familieopstellingen heb georganiseerd. Wil je een keer meekijken of een vraag inbrengen? 

Locatie:  Yoga Loft in Leiderdorp, Zijlbaan 22, 2352 BN Leiderdorp. Voor meer informatie over de yogaloft KLIK HIER .

Familieopstellingen bijeenkomsten:

11 februari 2024 van 13.00 uur – 16.00 uur

23 maart 2024 van 09.00 uur – 12.00 uur

20 april 2024 van 09;00 uur – 12.00 uur

8 juni van 2024 09.00 uur – 12.00 uur

7 september 2024 van 09.00 uur – 12.00 uur

9 november 2024 van 09.00 uur – 12.00 uur

14 december 2024 van 09.00 uur – 12.00 uur

Familieopstelling kosten:

Vraagsteller: 85,00 Euro (familieopstelling inclusief coachsessie)

Vertegenwoordiger: 15,00 Euro

Meer informatie over familieopstellingen?

 

Wil je nog meer weten over familieopstellingen? Kijk dan op nieuws en blogs: familieopstellingen achtergrond informatie.  

Recensies

Mandy

Beste Wendy, Wat een bijzondere ervaring was de familieopstelling zaterdag! Echt ontroerend hoe je deze vrouw veel informatie en zelf enige verzoening kon schenken met haar biologische ouders. Het gaf mij opnieuw inzicht dat niets gebeurt zonder reden, dat we uit schaamte niet altijd open zijn en dat we vaak over elkaar oordelen zonder het hele verhaal te kennen. Als nieuweling voelde het voor mij toch helemaal vertrouwd, door je rust, je uitleg en de fijne en veilige sfeer die je wist te creëren. Lieve Groet, Mandy

Nancy

Mijn ervaring met de familie-opstelling onder begeleiding van Wendy de Graaf was erg bijzonder. Ik werd uitgekozen om de biologische moeder van een geadopteerde vrouw te zijn en was verbaasd over hoe ik meteen in die rol kwam, terwijl ik de vrouw niet kende. De begeleiding van Wendy was professioneel, liefdevol en de rust die ze uitstraalde bracht elke figurant in de juiste stemming. Mocht je worstelen met een item uit je leven, dan zou ik Wendy vanuit mijn hart aanraden om je te begeleiden. Nancy

 Anoniem

Afgelopen zaterdag nam ik als representant deel aan een familieopstelling van Wendy. In een mooie ruimte en een veilige sfeer creërend begeleid zij de opstelling, vol aandacht, deskundig doorvragend, openstaand voor wat zich mag ontvouwen. Ik mag als representant voelen, ervaren en me laten meevoeren in de stroom. We nemen afscheid van elkaar, dankbaar voor wat ik op mocht halen en met een gevoel van verbondenheid met elkaar ga ik huiswaarts. Dank je wel Wendy fijn dat ik erbij mocht zijn.

 

Neem vandaag nog contact met me op!