Coaching 'Hervind je levenskracht'

Wat levert het coachtraject levenskracht-coaching op?

coachtraject

Levenskracht-coaching helpt je om zowel fysiek als mentaal sterker te worden. Dit leidt tot positieve veranderingen, groei en nieuwe inspiratie. Het helpt je naar jezelf te kijken en je te focussen op wat je wél kunt en waar je energie van krijgt.

‘Uitval van je werk is geen persoonlijk falen maar het niet weten hoe je je gedrag kan aanpassen.’ 

Uitvallen van je werk kan komen door overbelasting op het werk of dat je te maken krijgt met heftige situaties, zoals verlies van een geliefde, een scheiding of verlies van gezondheid. Door een coachgesprek of coachtraject, neem ik je gemis niet weg, maar help ik je om ermee om te leren gaan. Ik werk samen met jou aan het vinden van de optimale balans.

Waar is levenskracht-coaching op gebaseerd? 

We werken samen aan jouw persoonlijke groei in moeilijke tijden. En focussen daarbij op al jouw krachten, talenten, mogelijkheden en capaciteiten. Op het moment dat je je hiervan voldoende bewust bent, kun je op een andere manier naar je gedrag kijken. Het geeft je nieuwe opties die je kan inzetten waardoor je boven je klacht uitgroeit. In mijn coaching maak ik gebruik van de natuur om ons heen en de elementen daarin.

Tijd om in de spiegel te kijken

Belangrijk in het coachgesprek en coachtraject, is wel dat je bereid bent om te kijken naar je eigen proces.

Als het voor jou nog niet de tijd is om in de spiegel te kijken, dan is het nog niet het juiste moment om samen met mij te werken aan veranderingen.

Met mijn levenskracht-coaching laat ik je inzien dat je meer bent dan je klacht. Daarnaast laat ik je inzien dat je een goed en fantastisch leven kunt hebben zonder de rem erop, maar mét door jouzelf gestelde kaders op basis van wat goed is én voelt voor jou.

Stil worden in de natuur

Tijdens het coachgesprek wandel ik samen met jou door de natuur. Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend waardoor je beter in staat bent om te luisteren naar je gevoel. De natuur biedt veel mogelijkheden om te werken met symbolieken en metaforen die krachtige verdieping bieden voor het coachgesprek.

Ik werk in mijn coachgesprek en coachtraject met visualisaties om onderscheid te maken tussen wat je denkt (gedrag) en wat je voelt en wat je van binnen echt wil of nodig hebt. (wens/verlangen/wil)

 

‘Het uitgangspunt van het coachgesprek is vanaf het eerste moment te werken vanuit je gevoel in plaats van uit je denken.’

Gevoelens zichtbaar en bespreekbaar

Door het gebruik van symbolieken en metaforen uit de natuur worden gevoelens zichtbaar en daardoor bespreekbaar. Het visueel maken van gevoelens geeft inzicht en helpt om verandering in gang te zetten. Symbolen helpen je buiten je eigen kader te denken. Een symbool plaatst de situatie buiten jezelf waardoor je er van een afstand makkelijker naar kunt kijken. Een nauwkeurige bestudering van de symbolen en de bijbehorende vragen, maken vervolgens de weg vrij voor verbinding naar binnen. Daar waar gevoel en inzicht te vinden zijn. Het werken met symbolen zorgt ervoor dat het proces van inzicht in een stroomversnelling komt. Daarnaast zorgt het werken met visualisaties voor een diepe verankering van het geleerde.

Ideale aanpak

Mijn levenskracht-coaching is de ideale aanpak als je geen woorden kunt geven aan hetgeen je wil veranderen, als je merkt dat je steeds vastloopt en je er niet achter kunt komen waarom en als het je maar niet lukt om door te dringen tot de kern van jouw probleem.

Recensie: Rob Steenbergh

Wendy is een hele integere coach die een veilige omgeving weet te creëren. Haar eigen ervaringen met chronische ziekte koppelt ze aan veel deskundigheid. Leren omgaan met verlies vraagt tijd en dat weet Wendy als geen ander. Door de rust en het vertrouwen in jezelf te hervinden wordt het mogelijk om weer een zinvol leven op te bouwen. Je bent bij haar in vertrouwde handen.”

https://www.linkedin.com/in/robsteenbergh?

Wat zijn de voordelen van het coachtraject levenskracht-coaching?

  • De levenskracht-coaching levert veel meer op dan alleen het leren omgaan met overbelasting op werk, verlies van een geliefde, een scheiding of verlies van je gezondheid. 
  • De lessen opgedaan vanuit de coaching komen op verschillende gebieden van pas.
  • Je wordt sterker en ervaart groei op diverse gebieden. Denk hierbij aan meer zelfvertrouwen, meer persoonlijke kracht, het ervaren van nieuwe mogelijkheden en een meer optimistische levenshouding.
  • De levenskracht-coaching is afgestemd op basis van wat jij nodig hebt. Hierdoor ligt de effectiviteit veel hoger. Vanuit de reguliere zorg wordt gewerkt met een standaardaanpak. Bij levenskracht-coaching is het niet ‘one size fits all’.
coachtraject

‘Ellende hoeft niet alleen maar ellende te zijn, maar kan ook bijdragen aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hierdoor groei je boven je klachten uit.’

Is dit coachtraject wat voor mij?

Herkenning? Neem dan contact met mij als mental coach op.